Aby vše správně fungovalo a váš zážitek z webu byl co nejlepší, používáme soubory cookies. Některé jsou nutné pro chod webu, díky jiným vám můžeme zobrazit obsah na míru, měřit návštěvnost, nebo se vám čas od času připomenout. Děkujeme za váš souhlas s jejich použitím.

Více informací
Ajurvédský zázrak SAMAHAN na podporu imunity

Ajurvédský zázrak SAMAHAN na podporu imunity

Podzim se pomalu hlásí o své slovo a spolu s klesajícími teplotami se přidávají i podzimní plískanice, déšť, vítr a slunce se ukazuje čím dál méně. Je to zároveň období, kdy se podstatně zvyšuje výskyt respiračních onemocnění, která nás dokáží na nějaký čas vyřadit nejen z pracovního, ale i z běžného života. Nikomu z nás se nechce celý den kašlat, smrkat a celkově se cítit „nemocně“.

Na trhu je spousta výrobků na podporu imunity, ale já osobně jsem už před pár lety vsadila na Samahan, instantní bylinný nápoj.

Základní složky ajurvédského zázraku Samahan

asset image

Zázvor na podporu imunity

Samahan je ajurvédský nápoj ze 14 druhů bylin a koření, jehož základem je zázvor, který je v léčitelství využíván již po staletí, ale i moderní výzkumy prokazují jeho širokospektrální antibakteriální, antivirové, protizánětlivé a antiparazitické účinky. Zázvor je zároveň zdrojem unikátního množství antioxidantů, které podporují naši imunitu a obranyschopnost našeho organismu. Mezi nejaktivnější látky zázvoru patří rostlinné silice, které mají schopnost na sebe vázat škodlivé toxiny a vypuzovat je z těla ven. Zázvor vám pomůže od příznaků chřipky, rýmy, kašle a zahlenění.

Semeno koriandru plné vitamínů

Další složkou Samahanu je semeno koriandru, které má výraznou chuť a především skvělé účinky na naše zdraví od zažívání až po podporu imunitního systému. V semenech koriandru se skrývá vápník, selen, železo, hořčík, mangan a vláknina. Stejně jako zázvor, má i koriandr široké využití nejen v léčitelství, ale i v kuchyni a běžně se s ním setkáte v různých kořenících směsích, například v kari.

Pepř černý proti nadýmání

Pepř černý známe jako běžné koření, které nechybí snad v žádné kuchyni. Právě tenhle „obyčejný pepř“, kterým se ale ve středověku dokonce i platilo, má celou řadu benefitů pro naše zdraví. Semeno pepře (Samahan obsahuje pepř černý a pepř dlouhý) má výrazné antibakteriální, diuretické a antiseptické účinky. Působí proti nadýmání, odhleňuje a dokáže stimulovat tělo. Jeho schopnosti jdou ale ještě dál – může předcházet svalovým křečím, rozšiřuje cévy, podporuje pocení a dokáže snížit horečku. Prostě vše, co uvítáme, když nás přepadne nachlazení.

Kmín na podporu trávícího systému

Samahan také obsahuje dva druhy kmínu a to kmín římský a kmín koptský. Nejznámější jsou jeho účinky na trávicí systém, ale skvěle se uplatňuje i proti kašli a křečím v plicích. Tak jako i ostatní složky Samahanu, má i kmín výrazné antibakteriální účinky a po antibiotické léčbě pomáhá k obnovení střevního mikrobiomu.

Lékořice na podporu dýchacích cest

Lékořici si mnozí z nás spojují buď s písničkou Václava Neckáře nebo s černou cukrovinkou zvanou pendrek. Ovšem lékořice jako bylina je oceňována především pro své příznivé působení při tvorbě žaludečních šťáv, ale prospívá i správné hustotě hlenu dýchacích cest, kterých se pak tělo při vykašlávání snadno zbaví. Čím dalším je nám lékořice prospěšná? Její užívání nám přinese rovnováhu a duševní klid. A to jistě oceníme všichni.

To je jen zhruba poloviční výčet všech obsažených bylin a koření, které v Samahanu naleznete.

Samahan podporuje imunitu a příznaky nemoci nepotlačuje

Pokud se rozhodnete Samahan vyzkoušet, nebo ho, tak jako já, už máte ve svém běžném životě zakomponován, nemusíte se bát, že je to přípravek potlačující příznaky nemoci. Naopak, podporuje tělo při boji s nemocí a zároveň od ní přináší úlevu.

Jelikož se jedná o instantní nápoj ze Srí Lanky podle prastaré receptury, můžete si ho připravit jak teplý, tak studený a já osobně si ho vozím všude s sebou, protože co kdyby náhodou…

Ať vás na vašich podzimních cestách provází jen zdraví a Samahan.

article asset

Helena Takačová Šnajdrová

Nutriční poradenství

Další články

Ultrazpracované potraviny a jejich vliv na zdraví

Ultrazpracované potraviny a jejich vliv na zdraví

Proč se do potravin přidávají konzervanty? Jaká jsou rizika nadměrné konzumace ultrazpracovaných potravin? Jak mění charakter výrobků a které složky ...

Konzervanty v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka

Konzervanty v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka

Proč se do potravin přidávají konzervanty? Jaká jsou rizika jejich nadměrné konzumace? Jak mění chrakter výrobku, a na které si dát pozor? Začtěte ...

Grilování zdravě a chutně

Grilování zdravě a chutně

Grilování je neodmyslitelně spjato s krásným letním počasím, teplem a milou společností. Není to jen jedna z kulinářských technik, kdy si připravíme ...